Algemeen


Recticel Technical Foams. In de naam ligt besloten wat we doen; we maken schuimproducten. Een woord waar een enorme wereld achter schuilgaat. Vaak spreken we liever over "flexibele materialen". Materialen die hun weg vinden naar vele industriële toepassingen, zoals verpakkingen en producten voor de medische-, en de automobielindustrie. En nog veel meer.

Het ene product is het andere niet. Dat klinkt heel eenvoudig en dat is ook zo, maar bij Recticel Technical Foams vertaalt dit gegeven zich in een bijna eindeloze reeks
schuimtoepassingen. Met eigenschappen, vormen en kleuren die precies toegesneden zijn op uw wensen.

We combineren ons streven naar kwaliteit in onze producten en in onze klantrelaties met onze innovatieve slagkracht. Uw vraag kan zo specialistisch niet zijn of we hebben of vinden er een antwoord op. Uw wensen zijn onze uitdagingen. We zijn proactieve voorhoedespelers, gedreven door onze passie om uw producten geruisloos en vaak onzichtbaar te beschermen of te completeren.

Solide en flexibel


De wendbaarheid van Recticel Technical Foams wordt gesteund door de slagkracht van de Recticel Groep. Deze multinational is gevestigd in België en heeft meer dan 100 vestigingen in 25 landen. Een solide basis die ons de mogelijkheid biedt om mee te veren met de wensen en eisen van onze klanten. Flexibel, net als de producten die we leveren. Die benaming dekt in zekere zin ook beter de lading, want voor sommige toepassingen werken we niet met schuim maar bijvoorbeeld met kunststof of met vezelproducten. Ook daarin blijven we ons voortdurend ontwikkelen. Maar we zijn ook innovatief en creatief en denken graag vooruit.

Dat onze producten technisch hoogwaardig zijn en aan de strengste kwaliteitseisen voldoen vindt u terug in de diverse certificeringen die wij op onze naam hebben staan. Zo zijn we ISO 9001/2000 gecertificeerd. Ook ontvingen we een aparte ISO 13485 certificering voor de toepassing die we ontwikkelden om wratten aan te stippen. Een strenge certificering die slechts na minutieuze auditering wordt uitgereikt.

Voor meer informatie over Recticel b.v. zie www.recticel.nl
Voor meer informatie over de Recticel Groep zie www.recticel.com
Voor meer informatie over de Recticel divisie Flexible Foams zie www.recticelflexiblefoams.com