Producten voor de gezondheidszorg 

Ook op de medische markt zijn we te vinden, onder andere met zeer specialistische schuimapplicatoren. Het spreekt voor zich dat deze sector vraagt om een zeer hygiënische aanpak. Elk stofje is immers ongewenst en kan soms ook schadelijk zijn. De productie en de verpakking van onze medische producten vindt daarom plaats in onze eigen cleanroom, een ruimte met de meest geavanceerde apparatuur die uiterst veilige en schone omstandigheden garandeert. In deze ruimte verpakken we onder andere ook gevoelige elektronische producten.

Voor de medische- en de voedingsmiddelensector ontwikkelde Recticel tevens een schuimsoort: Alpha 10993. Het antwoord op de aanscherping van de Europese richtlijnen voor deze sectoren op het gebied van schokdemping en flexibele fixatie. Met Alpha 10993 heeft u een nieuwe troef in handen.

Recticel Technical Foams beschikt als enige schuimproducent in Nederland over een cleanroom. Een schone ruimte voorzien van de meest geavanceerde machines waarin diverse soorten producten volgens strakke richtlijnen worden vervaardigd en verpakt. Een groot pluspunt voor u als klant, omdat u geen tijd, capaciteit en geld hoeft te investeren in een eigen verpakkingsruimte en u gegarandeerd schone producten krijgt aangeleverd. Bovendien kennen we de producten en hun specificaties tot in ieder detail.

Recticel voldoet aan ISO 9001 en levert desgewenst volgens ISO 13485. Beiden zijn certificeringen die garant staan voor kennis van producten, kennis van de eisen van onze klanten en kennis van de wet- en regelgeving. Kortom voor kennis van zaken.

Heeft u een product dat met de grootste zorg moet worden omgeven, dan is een gesprek met Recticel een goede eerste stap.

Uw contactpersoon


Hans Raams
raams.hans@recticel.com